WERKEN IN HET ZIEKENHUIS

Lijkt het je wel wat om in deze inspirerende omgeving aan het werk te gaan?

Werken in het ziekenhuis spreekt vaak tot de verbeelding. Dit is de plek waar verschillende soorten zorg samenkomen. Er worden kinderen geboren, mensenlevens gered en patiënten leren er revalideren.

Wil jij graag een baan in deze dynamische omgeving? Je oriëntatie begint op werkenenlerenindezorg.com

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om jezelf op te leiden tot Pedagogisch medewerker bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding pedagogisch medewerker bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding apothekersassistente.

Werken in het ziekenhuis

Zo gaat het in zijn werk!

Een ziekenhuisopname heeft op veel patiënten de nodige impact. Mensen worden weggehaald uit hun persoonlijke omgeving omdat ze zorg nodig hebben. Sommigen zijn bezorgd, anderen emotioneel..

Als jij gaat werken in het ziekenhuis, ben je de steun en toeverlaat van deze patiënten. Zij vertrouwen volledig op jouw vakkundige hulp.

Kies je voor een baan in het ziekenhuis, dan moet je je in kunnen leven in anderen. Het is belangrijk dat je begrijpt wat er door de patiënt heen gaat. Bij tegenslagen ben je er voor ze. Maar je helpt mensen ook genezen of revalideren. Door jouw goede zorg, zie je mensen weer beter worden.

Werken in het ziekenhuis

Wat heeft een baan in een ziekenhuis mij te bieden

In een ziekenhuis zijn veel verschillende afdelingen. De kinderafdeling, de intensive care of de operatiekamer: op al deze plekken gebeurt wat. Het ene moment is er een spoedgeval en het volgende moment heb je wat meer tijd om te luisteren of iemand te verzorgen. Als je gaat werken in het ziekenhuis, dan kom je op een zeer afwisselende werkplek terecht.

De kwaliteit van de zorg in een ziekenhuis is afhankelijk van iedereen die er werkt. De zorg bied je samen met je collega’s. Je leert van anderen en zij leren van jou. Iedereen die er werkt, is belangrijk. Wat je functie ook is, samen geef je patiënten de beste zorg. Het is een plek waar je nooit uitgeleerd raakt.

In de ziekenhuizen zie je iedereen door elkaar lopen: de chirurgen, de basisartsen en de verpleegsters. Iedereen doet zijn best om een zo goed mogelijke zorg te bieden. Als verpleegkundige bied je de dagelijkse zorg aan patiënten. Je dient medicijnen toe en houdt in de gaten of alles goed gaat met de patiënten.

Help jij liever met opereren? Kies van voor de functie van operatieassistent. Je ondersteunt de chirurg tijdens de operatie en bent er mede verantwoordelijk voor dat het slaagt. Als anesthesiemedewerker is het jouw taak om dat alle apparatuur klaar staat voor de operatie. Ook help je met de patiënt onder narcose brengen.

Onderzoek doen bij patiënten

Bij sommige patiënten is het lastig vast te stellen wat er aan de hand is. Onderzoek is dan noodzakelijk. Als medisch analist bekijk je bloed, weefsels of urine. De afwijkingen die je vindt zijn van groot belang voor de patiënt. Pas als je weet wat er aan de hand is, kan iemand gericht geholpen worden.

Als je gaat werken op de afdeling radiologie, bekijk je de patiënt inwendig via de apparatuur. Een radiodiagnostisch laborant werk je met een röntgenapparaat. Daarbij is een deel van je taak om de mensen te informeren en voor te bereiden op wat er komen gaat. Door jouw onderzoek kunnen ziektes beter opgespoord worden.

Werken en leren in het ziekenhuis

Als je wilt gaan werken in het ziekenhuis, heb je een goede opleiding in jouw richting nodig. Veel MBO en HBO scholen bieden opleidingen in de zorg aan. MBO Verpleegkunde of HBO anesthesiemedewerker behoren tot de mogelijkheden. Maar bij veel ziekenhuizen kun je ook een combinatie maken tussen werken en leren. Zo doe je meteen ervaring op in de praktijk.

Als je ervoor kiest om te werken en leren in het ziekenhuis, volg je een intern traject. Voor veel functies, zoals radiodiagnostisch laborant, is het mogelijk om intern een opleiding te doen. Soms kan het zelfs niet anders. Wil jij je bijvoorbeeld specialiseren in kinderverpleegkunde? Dat kan alleen als je na een algemene opleiding Verpleegkunde, je vervolgopleiding bij een ziekenhuis doet.

*INFORMATIE

Opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot pedagogisch medewerker die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN