Advies nodig? Een oriënterend gesprek kan uitkomst bieden!

VRIJBLIJVEND STUDIEADVIES GESPREK

Apothekersassistente

Als apothekersassistente ben je het eerste aanspreekpunt aan de balie en geef je aanvullende informatie over medicatie.Werken als apothekersassistente »

Doktersassistente

Als doktersassistente assisteer je de dienstdoende dokter met het uitvoeren van medische handelingen.Werken als doktersassistente »

Kraamverzorgster

Als kraamverzorgende ben je erg zorgzaam en stel je altijd het belang van zowel de moeder als de pasgeborene voorop.Werken als kraamverzorgster »

Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben je een onmisbare schakel tussen de patiënten en de arts. Je zorgt hierbij voor optimale zorg.Werken als verpleegkundige »

Verzorgende IG

Als een verzorgende IG geef je persoonlijke zorg aan hulpbehoevenden en voer je medische handelingen uit.Werken als verzorgende IG »

Werken in de zorg

Een baan in de gezondheidszorg

Wil jij graag mensen helpen die ziek of hulpbehoevend zijn? Of ben jij geïnteresseerd in alle functies van het menselijk lichaam? Een baan in de gezondheidszorg heeft het allemaal..

Als jij wilt werken in de zorg, dan zit je hier helemaal goed! Werkenenlerenindezorg.com geeft je alle informatie over deze populaire branche.

Banen in de zorg zijn er op allerlei niveaus. Natuurlijk zit er wel verschil in de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden die tot jouw takenpakket behoren. Misschien help je mensen het liefst met de dagelijkse verzorging of wil je af en toe wat medische basistaken uitvoeren. Dan volstaat een mbo-opleiding. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan werken als verpleegkundige of medisch assistent.

Werken in de zorg

Praktijkervaring opdoen bij de opleidingen in de zorg

Wellicht heb je wel de ambitie om veel complexe taken en verantwoordelijkheden te krijgen. Dan begin je met een opleiding op hbo-niveau. Hiermee kun je gaan werken in een leidinggevende functie. Maar ook kun je zelfstandig diagnoses stellen en een behandelplan opstellen, bijvoorbeeld in de functie van fysiotherapeut. Welke baan voor jouw geschikt is, hangt af van je vaardigheden en interesse.

Als je gaat werken in de zorg, kies je voor een verantwoordelijke baan. Mensen zijn afhankelijk van jouw capaciteiten. Daarbij maakt het niet uit op welk niveau jouw baan is. Om je goed voor te bereiden op je werkzaamheden, doe je tijdens je studie al de nodige praktijkervaring op. Tijdens de stage proef je al een beetje hoe het is om te werken in de zorg.

Tijdens je opleiding kun je ook kiezen voor een combinatie van werken en leren in de zorg. Je volgt één dag per week theorie en de andere dagen ga je meteen aan het werk. Je leert van je collega’s en begeleider hoe je de taken in de praktijk zo goed mogelijk uitvoert. Het is een goede manier om ervaring op te doen. Zo ben je na je opleiding helemaal klaar voor een echte baan in de zorg.

Hoe kan ik werken in de zorg zonder diploma

Het kan zijn dat je niet de tijd of zin hebt om een opleiding te volgen. Maar je hebt het wel in je om mensen te verzorgen. Zelfs dan is er voor jou een baan in de zorg te vinden. Natuurlijk voer je geen complexe taken uit. Je verzorgt mensen die hulpbehoevend zijn. In de thuiszorg help je mensen in hun dagelijkse leven met klusjes die ze zelf niet meer kunnen.

Alle soorten zorg zijn belangrijk in onze maatschappij. Ook als je gaat werken in de zorg zonder diploma, ben je van onschatbare waarde. Het is dankbaar werk. Omdat je geen afgeronde opleiding hebt, moet je je er wel van bewust zijn dat je minder gaat verdienen dan bij een gediplomeerde baan. Maar dat is een persoonlijke keuze.

Een succesvolle carrière begint bij werkenenlerenindezorg.com

De mogelijkheden voor een opleiding en baan in de zorg, zijn groot. Om je een beetje op weg te helpen, vind je op werkenenlerenindezorg.com alle informatie waar je naar op zoek bent. Zo kun je voor jezelf goede afwegingen maken wat past bij jouw niveau en ambities. Dankzij werkenenlerenindezorg.com stippel je de route uit die leidt naar jouw ideale baan. Volg je passie en je hebt een succesvolle carrière in de zorg voor de boeg.

*INFORMATIE

Opleidingen in de zorg

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding in de zorg die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN