WERKEN IN DE THUISZORG

Wil jij ouderen en zieken helpen in hun vertrouwde omgeving?

Voor iedereen is het belangrijk om zo lang mogelijk in het eigen huis te blijven wonen. Als het kan, blijven veel ouderen of zieken liever in hun vertrouwde omgeving dan dat ze naar een zorginstelling gaan. Maar hier hebben ze wel wat hulp bij nodig.

Wil jij mensen graag helpen om zelfstandig te blijven wonen? Ga dan werken in de thuiszorg. Bij werkenenlerenindezorg.com lees je alles wat je moet weten.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding verzorgende IG te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding verzorgende IG bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verzorgende IG.

Werken in de thuiszorg

Zo gaat het in zijn werk!

Als je kiest voor een baan in de thuiszorg, stel je het belang van anderen voorop. Je wilt hulpbehoevende graag die helpende hand bieden, of dat nu ouderen of zieken zijn..

Vaak zijn ze best nog in staat om op zichzelf te wonen. Alleen is het doen van de dagelijkse klusjes of verzorging een probleem. Doordat jij bijspringt, kunnen deze mensen zelfstandig in hun eigen omgeving blijven wonen.

Werken in de thuiszorg betekent dat je zelfstandig aan de slag moet gaan. Jij bent de enige persoon die bij de cliënt is. Daarom moet je zelf goed leren inschatten welke zorg op dat moment het meest nodig is. Je biedt hen een luisterend oor en weet een altijd een gepaste oplossing te vinden. En omdat je veel met ouderen werkt, is een beetje geduld een handige eigenschap.

Werken in de thuiszorg

Soorten banen in de thuiszorg

Voor iedereen die thuis hulp nodig heeft, is de zorg anders. Dat maakt de beroepen in deze branche zeer divers. In de functie van zorghulp of helpende of in de thuiszorg ondersteun je met de huishoudelijke werkzaamheden, maar help je soms ook met de lichamelijke verzorging. Denk daarbij aan het aan- en uitkleden, tandenpoetsen of helpen bij het eten. Ook bijvoorbeeld het maken van een wandeling met de cliënt behoort tot je taken.

Wil je graag wat meer medische zorg verlenen? Dan kun je aan de slag als verzorgende. Naast het wassen en aankleden, richt je je ook op wat meer zorgtaken. Zo ben je er verantwoordelijk voor dat de cliënt zijn of haar medicijnen neemt of doe je kleine oefeningen die de arts heeft voorgeschreven.

Een gepaste opleiding

In de thuiszorg ben je vaak alleen met de cliënten. Het is een verantwoordelijke baan waarbij je zelf de juiste hulp moet bieden. Natuurlijk heb je wel de steun van een zorginstelling waar je altijd op terug kunt vallen. Maar toch moet je wel weten wat je doet. Daarom heb je een goede opleiding nodig als je wilt werken in de thuiszorg.

Welke opleiding je nodig hebt, hangt af van je takenpakket. De opleidingen Zorghulp of Helpende Welzijn, zijn mbo-opleidingen. Ook de opleiding Verzorgende wordt op veel mbo-scholen aangeboden. Daarnaast bieden veel thuiszorginstellingen ook interne opleidingen aan. Dit is vooral handig wanneer je door wilt groeien naar een hogere functie. Het geleerde kun je meteen in de praktijk brengen.

Werken in de thuiszorg zonder diploma

Wil je graag werken in de thuiszorg maar heb je geen diploma? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je mag natuurlijk geen medische handelingen verrichten. Maar je kunt wel helpen met de dagelijkse klusjes. Je zorgt ervoor dat de leefomgeving netjes en hygiënisch blijft. Daarnaast bied je de mensen wat gezelligheid. Want veel ouderen zijn soms wat eenzaam. Door jou wordt het leven een stukje aangenamer.

Het werken in de thuiszorg zonder diploma kan ook goed een opstapje zijn naar meer. Je hebt al wat geproefd van de zorg en dat smaakt naar meer. Naast je baan kun je prima een gerichte opleiding in de zorg volgen. Werkenenlerenindezorg.com helpt je de juiste keuze te maken.

*INFORMATIE

Opleiding Verzorgende IG

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verzorgende IG die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN