WERKEN IN DE OUDERENZORG

Zie jij het helemaal zitten om ouderen een leven te geven van de best mogelijke kwaliteit?

Mensen worden steeds ouder. Dat klinkt mooi maar bij ouderdom ontstaan er ook de nodige gebreken. Veel ouderen kunnen niet meer volledig zelfstandig functioneren.

Als je gaat werken in de ouderenzorg help je deze mensen met alle zorg die ze nodig hebben. Ben jij hier geschikt voor? Werkenenlerenindezorg.com helpt je op weg!

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse in de SPH- opleiding bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding pedagogisch hulpverlener. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de SPH-opleiding van het NTI.

Werken in de ouderenzorg

Zo gaat het in zijn werk!

Ouderen hebben op veel verschillende vlakken hulp nodig. De mate waarin verschilt per persoon. De één kan nog redelijk veel zelf terwijl de ander bij veel taken ondersteund moet worden. Jij geeft de beste persoonlijke zorg die speciaal op jouw cliënt is afgestemd..

Bij een baan in de ouderenzorg, ga je misschien wel werken in een verzorgingstehuis. Maar de hulp kan ook bij mensen thuis nodig zijn. Er wordt steeds meer aan gedaan om ouderen langer thuis te laten wonen. Al kunnen de meesten dat niet geheel zelfstandig. Als je voor de thuiszorg kiest, geef je ouderen de kans om in hun eigen omgeving te blijven wonen.

Werken in de ouderenzorg

Ben ik geschikt voor de ouderenzorg

Werken in de ouderenzorg betekent dat je zeer intensief contact hebt met mensen. Doordat je hen helpt met de verzorging of lichamelijke klachten, bouw je snel een vertrouwensband op. Het is dankbaar werk, maar niet iedereen kan het. Je moet zelfstandig kunnen werken, mensen onder alle omstandigheden willen helpen en vooral beschikken over een portie geduld.

Bij een baan in de ouderenzorg, stel je het belang van je cliënt voorop. Je biedt een luisterend oor en je komt tegemoet aan zijn of haar wensen. Maar je houdt natuurlijk ook voor ogen wat het beste voor hen is. Je geeft de juiste zorg waardoor mensen een zo goed mogelijke kwaliteit van leven houden.

Werken in de ouderenzorg

De meest voorkomende soorten zorg voor ouderen, zijn de verzorging en de verpleging. Als je kiest voor de verzorgende kant, help je met de dagelijkse taken. Het huishouden, aankleden of douchen: dit zijn allemaal handelingen die voor veel ouderen lastig zijn. Jij maakt het leven een beetje makkelijker door hen hierin te ondersteunen.

Houd jij je liever bezig met de medische taken? Dan ga je als verpleegkundige aan de slag. Je zorgt onder andere voor het toedienen van medicijnen en het geven van injecties. Daarnaast verzorg je de wonden en ben je er verantwoordelijk voor om een infuus te verwisselen. Jij bent de schakel tussen de cliënt en de arts.

Welke opleiding heb ik nodig

In het MBO zijn er een aantal opleidingen die je voorbereiden op een baan als verzorgende of verpleegkundige in de ouderenzorg. De meest gekozen opleidingen zijn Zorghulp, Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende en Verpleegkunde. Als je wilt gaan werken in de ouderenzorg, geven al deze studies je een stevige basis voor je taken.

De studie Verpleegkunde kun je ook volgen op HBO niveau. Heb je deze opleiding afgerond, dan mag je meer complexe taken uitvoeren. Ook krijg je meer verantwoordelijkheden. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag als leidinggevende of coördinator.

Maar ik heb geen diploma

Door de groeiende groep ouderen, is er veel zorg en begeleiding nodig. Voor de meeste functies heb je een gerichte opleiding nodig. Toch kun je ook gaan werken in de ouderenzorg zonder diploma. De thuiszorg is zo’n branche waar je dan terecht kunt. De handelingen die je mag doen zijn beperkt.

Werken in de ouderenzorg zonder diploma houdt in dat je ondersteunt bij de persoonlijke verzorging en het huishouden. Je hebt geen bevoegdheid om te helpen met medicijnen of andere verplegende taken. Maar nog steeds kun je er echt voor iemand zijn. En wellicht vind je de baan zo leuk dat je uiteindelijk toch voor die opleiding kiest.

*INFORMATIE

Opleiding Sociaal pedagogisch medewerker

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot pedagogisch medewerker die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN