WERKEN IN DE KINDEROPVANG

Ben jij dol op kinderen en ben je het liefst de hele dag met ze in de weer?

Dan is werken in de kinderopvang misschien wel wat voor jou! Je verzorgt de kinderen, geeft ze aandacht en bovenal bied je een veilige plek.

Als dit interessant klinkt, dan zit je op werkenenlerenindezorg.com helemaal goed. Hier vind je alle informatie over opleidingen en banen in de kinderopvang.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om jezelf op te leiden tot Pedagogisch medewerker bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding pedagogisch medewerker bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding apothekersassistente.

Werken in de kinderopvang

Zo gaat het in zijn werk!

Veel ouders hebben gewoon een baan. Zij hebben een veilige en vertrouwde plek nodig voor hun kinderen. Het moet een plek zijn waar de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en waar ze met plezier naar toe gaan..

De kinderopvang biedt hen deze plek. Het is jouw taak om hen hier een tweede thuis te bieden. Als je gaat werken in de kinderopvang, krijg je te maken met veel verschillende kinderen. Van de allerjongsten tot iets ouder: alles is mogelijk. En iedereen heeft zijn eigen karakter en behoeften waar je rekening mee moet houden. Maar je krijgt ook te maken met de bezorgde ouders. Het is een mooie uitdaging om hier een goede balans in te vinden.

Werken in de kinderopvang

Baanmogelijkheden met mbo-niveau

Er zijn meerdere instellingen die kinderen opvangen. Wil je graag de allerkleinsten verzorgen en hen helpen met de ontwikkeling? Kies dan voor een baan in het kinderdagverblijf. Als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werk je met kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Je zorgt ervoor dat ze voldoende slapen, de baby’s moeten verschoond worden en met de peuters kun je spelletjes doen.

Voor kinderen die al naar school gaan, is er de Buitenschoolse Opvang (BSO). Kinderen die na school of tijdens de pauze niet naar huis kunnen, brengen hun tijd hier door. Juist omdat deze kinderen iets groter zijn, help je hen als Pedagogisch Medewerker BSO ook met het ontwikkelen van vaardigheden. Vang je kinderen liever thuis op? Ga dan aan de slag als gastouder.

Welke opleiding heb ik nodig

Voor een baan in de kinderopvang heb je een gerichte opleiding nodig. Op mbo-niveau kun je bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Pedagogisch Werker Kinderopvang. Je kunt gaan werken in een kinderdagverblijf maar ook bij de Buitenschoolse Opvang. Wil je kinderen begeleiden met gedragsproblemen om een ziekte? Dan volg je de studie Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

Ook met een hbo-opleiding kun je gaan werken in de kinderopvang. Je hebt dit opleidingsniveau nodig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leidinggevende functie. De opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang bereid je hier op voor. Tijdens een opleiding Pedagogiek leer je alles over het opvoeden van kinderen en hoe je de kwaliteit van de opvang kunt verbeteren.

Aan de slag met een hbo-opleiding

Met een baan op hbo-niveau houd jij je vooral bezig met het beleid dat gevoerd wordt. In de functie van kinderopvangpedagoog kijk je wat er verbeterd kan worden bij een organisatie. Wat is het beste voor de kinderen? En op welke manier kunnen zij geholpen worden om zich nog beter te ontwikkelen?

Als je kiest voor een baan op hbo-niveau, is het vooral jouw taak om uit te zoeken hoe de kinderopvang verbeterd kan worden. Dat betekent dat je meestal niet direct met kinderen werkt. Maar het werk dat je doet is wel van groot belang. Door jou krijgen ze de beste zorg die ze maar kunnen krijgen.

Wil jij die baan in de kinderopvang?

Werken in de kinderopvang betekent dat je veel verantwoordelijkheid hebt. De kinderen zijn op jouw capaciteiten aangewezen. Maar als je van kinderen houdt, is dit de mooiste werkplek die er is. Je bent de hele dag met ze bezig en geeft ze een beschermde omgeving waarin ze zich goed kunnen ontwikkelen. Zelfs als er problemen zijn, weet jij hier vast wel een oplossing voor!

Heb jij het in je om te werken met kinderen? Werkenenlerenindezorg.com vertelt je alles wat je moet weten voor een succesvolle carrière in de kinderopvang.

*INFORMATIE

Opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot pedagogisch medewerker die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN