WERKEN IN DE JEUGDZORG

Ben jij dol op kinderen en ben je het liefst de hele dag met ze in de weer?

Een stabiele jeugd is de basis voor een goed en zelfstandig volwassen leven. Maar niet ieder kind krijgt die kans om in zo’n gezin op te groeien. Als je ervoor kiest om te gaan werken in de jeugdzorg, geef jij deze kinderen de stabiliteit en zekerheid die ze nodig hebben voor een goede ontwikkeling.

Lijkt dit je wat? Dan zit je goed bij werkenenlerenindezorg.com. Hier vind je alle informatie voor een inspirerende baan in de jeugdzorg.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om jezelf op te leiden tot SPH jeugdzorgwerker bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding SPH jeugdzorgwerker bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding SPH jeugdzorgwerker.

Werken in de jeugdzorg

Zo gaat het in zijn werk!

Kinderen en jongeren komt niet zomaar bij de jeugdzorg terecht. Ze komen bijvoorbeeld uit ontwrichte gezinnen waardoor ze geen kans hebben op een goede toekomst..

Maar ook kan het zo zijn dat de jongere zelf ontspoort. Om te voorkomen dat de situatie onomkeerbaar wordt, komen ze terecht in het traject van de jeugdzorg.

De hulp vanuit de jeugdzorg is er niet alleen voor het kind zelf. In veel gevallen is het hele gezin erbij betrokken. Het is jouw taak om de juiste begeleiding te geven. Zo komen door jouw hulp gezinnen weer in een betere situatie terecht. Jij geeft ze weer hoop op een positieve toekomst.

Werken in de jeugdzorg

Het bieden van een stabiele gezinssituatie

Als je wilt gaan werken in de jeugdzorg, heb je verschillende opties. Wil je kinderen uit probleemgezinnen graag een stabieler leven geven? Dan kun je bijvoorbeeld gaan werken als gezinsvoogd, ook wel jeugdbeschermer genoemd. Wanneer de ouders niet in staat zijn om de kinderen een normale gezinssituatie te bieden, komen ze onder toezicht van een gezinsvoogd te staan. Door jou wordt alles in goede banen geleid.

Soms kan de situatie zo erg zijn, dat kinderen niet meer thuis kunnen wonen. Zij komen dan in een instelling terecht. Als woonbegeleider of pedagogisch medewerker, help je deze kinderen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Je helpt ze met de dagelijkse dingen en begeleid activiteiten. Aan de hand van een behandelplan bereid je ze voor op een zelfstandig leven.

Werken met probleemjongeren

Het kan ook zijn dat je liever aan de slag wilt met probleemjongeren. Kies dan voor een baan als jeugdhulpverlener. Je begeleid jongeren die problemen hebben met school of die thuis niet goed te handhaven zijn. Samen met de jongere en zijn of haar ouders stel je een plan op. Je begeleid het hele gezin om zo de situatie te verbeteren.

Sommige jongeren die onder toezicht staan van de jeugdzorg, zijn in aanraking gekomen met justitie.
Als zij niet de juiste begeleiding krijgen, hebben deze jongeren nooit de kans om zich normaal te ontwikkelen. Zij blijven in het criminele circuit hangen. De jeugdreclasseerder stelt een plan op om ervoor te zorgen dat hij of zij het goede pad op gaat. Met jouw hulp leren zij een andere levensstijl aan.

Opleidingen in de jeugdzorg

Om te gaan werken in de jeugdzorg, heb je een gedegen opleiding nodig. Juist omdat je werkt met ontwrichte gezinnen en mensen die onstabiel zijn, is het belangrijk dat je heel goed weet waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende opleidingen die je voorbereiden op een baan in de jeugdzorg. Zowel op mbo- als hbo-niveau zijn er mogelijkheden.

Op mbo-niveau volg je bijvoorbeeld de opleiding Pedagogisch medewerker jeugdzorg. Na een succesvolle studie, begeleid je de jongeren in een instelling. Zoek je een opleiding op hbo-niveau? Sociaal Pedagogische Hulpverlening bereid je goed voor op het werkveld. Maar ook Maatschappelijk Werk en Dienstverlening behoort tot de mogelijkheden. Deze studie volg je als je als jeugdreclasseerder aan de slag wilt gaan.

Waarbij kan werkenenlerenindezorg.com mij helpen

Als je gaat werken in de jeugdzorg, heb je een verantwoordelijke functie. Maar het geeft je veel voldoening wanneer het echt lukt. Op het moment dat je merkt dat het kind weer vrolijk en zekerder wordt en het zich uiteindelijk ontwikkelt tot een goede volwassene. Dit is onbetaalbaar.

Ben jij geschikt voor dit vakgebied? Werkenenlerenindezorg.com helpt je op weg. Met de juiste voorbereiding ligt er een succesvolle carrière in het verschiet.

*INFORMATIE

Opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN