VERZORGENDE IG

Ben jij er van overtuigd dat je geschikt bent voor de functie van verzorgende IG?

Persoonlijke zorg geven en medische handelingen uitvoeren: met deze combinatie van werkzaamheden krijg je te maken als verzorgende IG. De afwisseling is juist wat deze functie zo uitdagend maakt.

Lijkt het je wat? Op werkenenlerenindezorg.com lees je alles over dit veelzijdige beroep.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding verzorgende IG te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding verzorgende IG bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verzorgende IG.

Verzorgende IG

Start hier een mooie carriére!

DE FUNCTIE VAN VERZORGENDE IG

Werken in de zorg

Als verzorgende individuele gezondheidszorg, kortweg verzorgende IG, lever je zorg op maat. Je helpt mensen met handelingen die ze zelf niet meer kunnen, zoals het opstaan, aankleden en douchen. Een deel van de functieomschrijving als verzorgende IG, heeft dus te maken met persoonlijke zorg. Dankzij jouw hulp kunnen cliënten zo goed mogelijk blijven functioneren.

De medische kant van de baan is echter net zo belangrijk. Een verzorgende IG vult de persoonlijke zorg aan met kleine medische handelingen. Want net zo makkelijk geef je een injectie, breng je een sonde in of zorg je ervoor dat iemand zijn of haar medicijnen inneemt. Door deze verpleegtechnische handelingen van een verzorgende IG, is het een zeer verantwoordelijke functie.

Verzorgende IG

De competenties voor een succesvolle carrière!

Kies je voor een baan als verzorgende IG, dan moet je veel in huis hebben. Je hebt veel verantwoordelijkheid en cliënten vertrouwen op jouw kennis en deskundigheid..

Meestal ben jij de enige die op dat moment aanwezig is. Daarom moet je initiatief durven tonen en beslissingen kunnen nemen als dat nodig is.

Een verzorgende IG moet bovenal zorgzaam zijn en het belang van de cliënt voorop stellen. Maar met jouw inlevingsvermogen, is dat geen probleem. Je bent sociaal aangelegd en kunt makkelijk communiceren. Want het geven van advies en voorlichting behoort ook tot jouw takenpakket. Als je een mooie balans hebt tussen al deze eigenschappen en competenties, ben jij geknipt voor de functie van verzorgende IG.

Verzorgende-IG

Voor welke soort mensen ga ik werken

Er zijn verschillende groepen mensen die persoonlijke en medische zorg nodig hebben. Je helpt bijvoorbeeld ouderen die in een verzorgingstehuis of misschien zelfs nog thuis wonen. Dankzij jou kunnen deze mensen zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren. Toch is dit zeker niet de enige groep mensen die jouw hulp nodig hebben. Ook gehandicapten hebben baat bij de individuele gezondheidszorg die jij kunt bieden.

Tijdens je opleiding kun je al kiezen welke groep mensen het beste bij jou past. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om zorg te geven aan mensen die aan het revalideren zijn? Of vrouwen die net een bevalling achter de rug hebben? Zij kunnen niet alles zelf en hebben hier wat hulp en begeleiding bij nodig. Al is deze zorg natuurlijk van tijdelijke aard.

De opleiding tot verzorgende IG

Voor je aan de slag kunt gaan als verzorgende IG, moet je een gerichte opleiding volgen. De opleiding tot verzorgende IG is een MBO studie op niveau 3. Tijdens je opleiding of stage kun je kiezen wat je specialisme gaat worden: kraamzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg of ouderenzorg. Net welke doelgroep het beste bij je past.

Leer je het vak liever zoveel mogelijk in de praktijk? Dan is het mogelijk om voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) te kiezen. Je gaat meteen al aan de slag bij een instelling. Daarnaast volg je 1 of 2 dagen per week theorielessen. Deze combinatie van leren en werken geeft je een stevige basis voor een baan als verzorgende IG.

Salaris verzorgende IG

Je kiest voor de functie van verzorgende IG omdat je graag mensen wilt helpen. Maar natuurlijk is het salaris ook belangrijk. Als verzorgende IG verdien je een modaal inkomen. Het startsalaris komt neer op zo’n 1600 euro bruto per maand. Werk je onregelmatige diensten, dan krijg je hier een speciale toeslag voor. Het salaris van een verzorgende IG kan oplopen tot ongeveer 2700 euro.

*INFORMATIE

Opleiding Verzorgende IG

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verzorgende IG die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN