VERPLEEGKUNDIGE

Denk jij dat je in het beroepsprofiel van een verpleegkundige past?

Ben jij zorgzaam en is het jouw doel om anderen beter te maken? Dan past een baan als verpleegkundige perfect bij jou!

Werkenenlerenindezorg.com geeft je alle informatie om je ambitie waar te maken. Dankzij jou krijgen mensen de zorg die ze nodig hebben.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding verpleegkundige te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding verpleegkundige bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verpleegkundige.

Verpleegkundige

Start hier een mooie carriére!

DE FUNCTIE VAN VERPLEEGKUNDIGE

Werken in de zorg

De taakomschrijving van een verpleegkundige, is zeer uiteenlopend. In eerste instantie geef je basiszorg aan de patiënten waar jij verantwoordelijk voor bent. Denk daarbij aan het wassen van de mensen of het verzorgen van wonden. Daarnaast voer je een aantal medische taken uit. Zo breng je bijvoorbeeld een sonde in, maar ook draai jij je hand niet om voor het aanleggen van een infuus

Patiënten zien in jou als verpleegkundige het eerste aanspreekpunt. Jij bent er om de mensen te begeleiden en ze te stimuleren in hun zelfredzaamheid. Tevens ben je een onmisbare schakel tussen de zieke en de arts. Je observeert en rapporteert, zodat jij en jouw collega’s optimale zorg kunnen geven.

Verpleegkundige

De competenties voor een succesvolle carrière!

De baan van verpleegkundige, is een zeer verantwoordelijke functie. Patiënten zijn mede afhankelijk van jouw vaardigheden..

Behalve dat je een expert in je vak moet zijn, zijn er bepaalde vereiste competenties voor een verpleegkundige. Natuurlijk moet je goed om kunnen gaan met verschillende soorten mensen. Het helpt als jij je in de situatie van patiënten in kunt leven. Maar ook moet je goed kunnen samenwerken met je naaste collega’s.

Een sterke communicatie maakt ook deel uit van jouw vaardigheden. Want als verpleegkundige zorg jij voor begeleiding en informatie. Daarnaast werk je zeer nauwkeurig, zowel in de dagelijkse zorg als bij de rapportages die je maakt. Jouw observaties zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een patiënt.

Verpleegkundige

Waar kom je te werken?

Bij een verpleegkundige denk je misschien in eerste instantie aan een ziekenhuis. Er zijn veel verschillende afdelingen waar jij zorg kunt gaan geven. Al moet je voor bepaalde afdelingen wel een aparte specialisatie volgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de spoedeisende hulp en de kinderafdeling.

Toch zijn er veel meer plekken waar je als verpleegkundige kunt gaan werken. Zo kun je bijvoorbeeld ouderen gaan verplegen in een verzorgingstehuis. Of je gaat je specialiseren in de richting van gehandicaptenzorg of de geestelijke gezondheidszorg. Je komt dan vaak in een wat kleinere instelling te werken. Maar de functieomschrijving van een verpleegkundige is hier hetzelfde als in een ziekenhuis.

Een opleiding tot verpleegkundige

De opleiding tot verpleegkundige is zowel op MBO als op HBO niveau te volgen. Kies je voor een MBO studie, dan geef je mensen de dagelijkse zorg die ze nodig hebben. Volg je liever de opleiding op HBO niveau? Dan wordt je daarnaast klaargestoomd voor een coördinerende rol. Tevens mag je meer complexe medische taken uitvoeren.

De opleiding duurt normaal gesproken vier jaar. Je leert de praktijk tijdens je stageperiodes. Je kunt ook kiezen voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). In dit geval ga je één of twee dagen per week naar school en de andere dagen werk je. Als verpleegkundige kun je ook verder leren voor een bepaalde specialisatie. Maar ook hier is het vaak mogelijk om te leren en werken tegelijk.

Het salaris van een verpleegkundige

Als je gaat werken, is het niet onbelangrijk wat je verdient. Een beginnend verpleegkundige op MBO-niveau verdient minimaal zo’n 1750 euro bruto per maand. Dit kan uiteindelijk oplopen tot rond de 3000 euro. Hetsalaris van een verpleegkundige is afhankelijk van de ervaring maar ook van de tijden die je werkt. Werk je namelijk veel onregelmatige tijden, dan heb je recht op een extra toeslag.

Als verpleegkundige geef je de juiste zorg aan diverse groepen mensen. Het ene moment verwissel je het verband van een wond en het andere moment verzorg je de hulpbehoevende patiënt. Denk jij dat je in hetberoepsprofiel van een verpleegkundige past? Je carrière begint bij werkenenlerenindezorg.com.

*INFORMATIE

Opleiding Verpleegkundige

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verpleegkundige die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN