VERKORTE OPLEIDING VERZORGENDE IG

Op zoek naar een verkorte opleiding tot verzorgende IG?

Je hebt al de nodige ervaring in de zorg. Misschien heb je dit opgedaan op de werkvloer of heb je al eerder een studie in deze richting gevolgd.

Hoe dan ook: jouw kennis en ervaring mag niet verloren gaan. Daarom kies je voor de verkorte opleiding tot verzorgende IG. Wil je weten hoe? Werkenenlerenindezorg.com geeft je alle informatie die je nodig hebt.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de verkorte opleiding verzorgende IG te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de verkorte opleiding verzorgende IG. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verzorgende IG.

Verzorgende IG

Start hier een mooie carriére!

Volg een verkorte opleiding tot verzorgende IG!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Elke vorm van zorgverlening is weer anders. Daarom heb je altijd weer een nieuwe opleiding nodig als je een switch maakt. Kies je voor de verkorte opleiding tot verzorgende IG, dan help je mensen die individuele gezondheidszorg nodig hebben. Je werkt met cliënten die niet meer in staat zijn om alles zelf te doen. Jouw hulp is essentieel voor hun dagelijks leven.

MBO opleiding

De verzorgende IG opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie verzorgende IG eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Verkorte Opleiding Verzorgende IG

Zo gaat het in zijn werk!

Als verzorgende IG geef je persoonlijke zorg, zoals helpen met aankleden of douchen. Daarnaast begeleid je mensen met kleine activiteiten..

Maar het beroep heeft ook een medisch aspect. Zo verzorg je de wonden of verschoon je het verband. En ondertussen houd je goed in de gaten of er geen grotere gezondheidsproblemen ontstaan bij je cliënt.

Spreekt het beroep jou aan? Dan kun je natuurlijk voor de normale studie tot verzorgende IG kiezen. Maar als herintreder of vrijwilliger, weet je al veel meer van de zorg dan een beginnend student. En die ervaring telt. Toch mag niet zomaar iedereen deelnemen aan de verkorte opleiding tot verzorgende IG. Er worden namelijk strenge eisen aan de studie gesteld.

Aan welke voorwaarden je precies moet voldoen, verschilt per opleiding. Globaal komt het er op neer dat je in mag stromen als je al werkervaring of een diploma in de zorg hebt. Misschien heb je al een opleiding tot bejaardenverzorgende gedaan of heb je de diploma helpende zorg en welzijn op zak. Start je vanuit een andere baan in de zorg, dan heb je een minimum aantal jaren werkervaring nodig. Hoeveel jaar dat is, bepaalt je opleidingsinstituut.

Verkorte opleiding verzorgende IG

Wat houdt de verkorte opleiding tot verzorgende IG in?

De normale MBO opleiding tot verzorgende IG, duurt gemiddeld drie jaar. Met de verkorte opleiding ben je na één jaar klaar, soms duurt het iets langer. Je wordt klaargestoomd voor de functie tot verzorgende IG op niveau 3. De studie is te volgen in de Beroeps Begeleidende Leerweg.

Dat betekent dat je veel tijd doorbrengt bij een zorginstelling, waar je het vak in de praktijk leert.Tijdens je werkdagen, word je begeleid door professionals uit het vak. Zij leren je hoe je de beste persoonlijke zorg kunt geven. Daarnaast krijgt je alle handigheidjes te horen over hoe je diverse medische handelingen uit moet voeren. Met jouw ervaring, weet je al hoe je veel basistaken uit moet voeren. Maar nu leer je ook die specifieke zorg geven, die mensen nodig hebben.

Praktijkervaring opdoen bij een instelling

Bij de opleiding tot verzorgende IG, ga je over het algemeen één dag per week naar school en de overige uren ben je aan het werk bij een instelling. Dat betekent dat je wel een zorginstelling moet vinden waar je aan de slag mag, voor je aan de opleiding kunt beginnen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verzorgings- of verpleeghuis. Of ga werken in de thuiszorg of met verstandelijk gehandicapten.

Je carrière start bij werkenenlerenindezorg.com

Als verzorgende IG, verander je echt iets in het leven van mensen. Daarom is het een populair beroep binnen de zorg. Heb jij al een achtergrond in de zorg? En weet jij een contract te krijgen bij een instelling? Dan past de verkorte opleiding tot verzorgende IG misschien wel bij jou! Je nieuwe carrière start bij werkenenlerenindezorg.com.

*INFORMATIE

Verkorte Opleiding Verzorgende IG

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verzorgende IG die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN