VERKORTE OPLEIDING VERPLEEGKUNDIGE

Beschik je al over ervaring in de zorg? Dan kom je in aanmerking voor een verkorte opleiding verpleegkundige!

Heb je al een opleiding in de zorg achter de rug? Of heb je inmiddels wat werkervaring opgedaan in deze branche?

Dan is het voor jou misschien wel mogelijk om de verkorte opleiding tot verpleegkundige te volgen. Op werkenenlerenindezorg.com vind je alles wat jij wilt weten over deze studie.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de verkorte opleiding verpleegkundige te volgen bij het NTI? Vraag vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de verkorte opleiding verpleegkundige. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt deze testen door het maken van oefeningen.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verpleegkundige.

Verpleegkundige

Start hier een mooie carriére!

Volg een verkorte opleiding tot verpleegkundige!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Een baan als verpleegkundige, spreekt bij velen tot de verbeelding. Je bent de steun en toeverlaat voor de patiënten. Je bent verantwoordelijk voor de persoonlijke verzorging, voert kleine medische handelingen uit en bent het eerste aanspreekpunt voor de zieken en hun familie.

MBO opleiding

De verpleegkundige opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie verpleegkundige eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Verkorte Opleiding Verpleegkundige

Zo gaat het in zijn werk!

Je hebt al wat ervaring in de zorg, dus je wilt niet helemaal opnieuw aan een volledige studie beginnen. Want een volledige opleiding kost je al gauw vier jaar..

En door jouw ervaring weet je al een hele hoop dingen, die studenten verpleegkunde in het begin gaan leren. Het is zonde om daar geen gebruik van te maken. De verkorte opleiding tot verpleegkundige is daarom voor jou misschien wel de beste optie.

Zelfs als je al aan het werk bent als verzorgende of je een andere opleiding in deze branche hebt, kan het zomaar zijn dat je nog stiekem droomt van het vak van verpleegkundige.

Verkorte opleiding verpleegkundige

Ben ik geschikt voor deze studie

Een verkorte opleiding tot verpleegkundige, is niet voor iedereen weggelegd. Het ziekenhuis waar je voor gaat werken, stelt bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Welke dat precies zijn, kan per instelling verschillen. Je kunt bijvoorbeeld toegelaten worden als een diploma hebt als Verzorgende IG. Maar ook een jaar werkervaring in de zorg, kan een vereiste zijn.

Net als bij de volledige studie, is ook de verkorte opleiding op MBO 4 niveau of HBO niveau te volgen. In plaats van 4 jaar, ben je 2 tot 2,5 jaar bezig voor je een diploma krijgt. Je volgt de opleiding intern bij een ziekenhuis. Om toegelaten te worden, moet je daarom ook echt bij de instelling van je keuze solliciteren. Maar als jij de juiste kwaliteiten in huis hebt, is dit een mooi begin van je carrière.

Je studie in een notendop

Tijdens je verkorte opleiding tot verpleegkundige, ga je eigenlijk aan de slag als leerlingverpleegkundige bij een ziekenhuis of andere zorginstelling. Voor een groot deel word je begeleid door specialisten die al jarenlange ervaring hebben en die weten hoe het is om te werken in deze branche. Op deze manier doe je snel veel ervaring op en lever je meteen een belangrijke bijdrage aan de zorg.

Deze periode in het ziekenhuis, stelt je in staat om met alle facetten van het van het vak, kennis te maken. Je leert om patiënten de juiste zorg te bieden, zowel op persoonlijk als op medisch vlak. Maar ook observeer je of er vooruitgang is en leer je hoe je samen met je collega’s een goed resultaat bereikt. Want als verpleegkundige werk je niet alleen. Je stemt je werkt af op de artsen of fysiotherapeuten, zodat jullie samen de beste zorg kunnen bieden.

Een kijkje op de afdelingen

Omdat je relatief nieuw bent in de zorg, weet je misschien nog niet precies op welke afdeling je uiteindelijk wilt gaan werken. Daarom loop je tijdens je opleidingsperiode, stage op verschillende afdelingen van de instelling. Werk je graag met kinderen? Of lijkt het adrenalinegevoel van de OK je wel wat? Tijdens je stage komt je er achter of dit echt de afdeling is waar jij helemaal tot je recht komt.

De verkorte opleiding tot verpleegkundige wordt gegeven in de variant van de Beroeps Begeleidende Leerweg. Behalve dat je ervaring opdoet in de praktijk, krijg je ook theorieles van je onderwijsinstelling. Meestal ben je hier één dag in de week mee bezig. Het voordeel van deze opleiding is dat je veel tijd doorbrengt in de zorginstelling. Dus als je bevalt, kan het maar zo zijn dat je er meteen een baan aan over houdt.

Past deze opleiding helemaal in jouw straatje? Laat dan je carrière beginnen bij werkenenlerenindezorg.com.

*INFORMATIE

Verkorte Opleiding Apothekersassistente

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verpleegkundige die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN