Op zoek naar een opleiding in de zorg ?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN PROEFLES AAN

Opleiding apothekersassistente

Tijdens een opleiding tot apothekersassistente leer je alles over de werking van geneesmiddelen.Opleiding apothekersassistente »

Opleiding doktersassistente

Leer verpleegtechnische handelingen onder de knie te krijgen tijdens de opleiding doktersassistente.Opleiding doktersassistente »

Opleiding kraamzorg

De opleiding kraamzorg zorgt voor een stevige theoretische basis zodat je alles weet over de zwangerschap en baby’s.Opleiding kraamzorg »

Opleiding verpleegkundige

Lijkt het je wat om de verpleegkundige opleiding te volgen? Er zijn verschillende studievormen beschikbaar.Opleiding verpleegkundige »

Opleiding verzorgende IG

Een belangrijk onderdeel van de opleiding verzorgende IG is het aanleren van verpleegtechnische handelingen.Opleiding verzorgende IG »

Opleidingen in de zorg

Je start in de gezondheidszorg

Droom jij van een baan in de zorg? En denk je dat jij de juiste capaciteiten hebt om deze droom waar te maken? Dan zit je goed bij werkenenlerenindezorg.com ..

Hier vind je alle informatie over de verschillende opleidingen in de zorg. Dit is de beste start van je carrière.

Je bent geschikt voor een baan in de zorg als je behulpzaam en verantwoordelijk bent. Je doel is om mensen te helpen. Maar weten dat je een baan in de zorg wilt, betekent niet dat je meteen weet welke richting je wilt volgen. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende opleidingen in de zorg. Ze zijn allemaal praktijkgericht zodat je meteen de nodige ervaring opdoet.

Misschien heb je al een idee en wil je verpleegkundige, apothekersassistent of fysiotherapeut worden. Het kan ook zijn dat je nog in de oriënterende fase zit. Werkenenlerenindezorg.com helpt je dan op weg met het maken van een keuze die bij jou past. Wat je keuze ook gaat zijn, een goede opleiding is onmisbaar.

Opleidingen in de zorg

Opleidingen in de zorg met mbo niveau

Welke studie je kunt gaan volgen, is afhankelijk van je opleidingsniveau. Kies je voor één van de opleidingen in de zorg met mbo niveau? Dan word je een echte steun en toeverlaat voor patiënten en artsen. Je kunt in vier richtingen een opleiding volgen: helpende zorg en welzijn, zorghulp, verzorgende en verpleegkundige. Maar ook kun je er voor kiezen om als medisch assistent aan de slag te gaan.

Met een mbo opleiding kun je aan de slag in het veelzijdige beroep van verpleegkundige. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten en geeft hen de verzorging die ze nodig hebben. Of ga als zorghulp aan de slag. Je helpt mensen met hun dagelijkse dingen als ze dat zelf niet meer kunnen. Als medisch assistent werk je nauw samen met de dokter of apotheek. Zonder jouw hulp kunnen zij hun werk niet optimaal doen.

Opleidingen in de zorg met hbo niveau

Opleidingen in de zorg met hbo niveau bereiden je voor op de meer complexe taken in de zorg. Jij stelt de juiste diagnose en zorgt ervoor dat er een goed behandelplan komt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als fysiotherapeut om het revalidatieproces te begeleiden. Ben je heel erg stressbestendig? Als medisch hulpverlener op een ambulance moet je adequaat kunnen reageren in alle situaties.

De populaire studie verpleegkunde is ook op hbo-niveau te volgen. Een hbo-verpleegkundige heeft meer taken en verantwoordelijkheden dan de collega’s op mbo-niveau. Maar misschien heb je meer de ambitie om mensenlevens te redden. Bij een opleiding tot operatieassistent werk je samen met het team hard aan de verschillende operaties. Jij bent er mede verantwoordelijk voor dat de operatie slaagt.

De bbl opleidingen in de zorg

De basis van de verschillende mbo en hbo opleidingen is de theorie. Daarnaast leer je het werk in de praktijk door het doen van stages. Maar er is ook een andere mogelijkheid. Als je kiest voor de bblopleidingen in de zorg, dan kies je voor de beroepsbegeleidende leerweg. Dat houdt in dat je, naast het leren van de theorie, meteen aan het werk gaan.

Bij de beroepsbegeleidende leerweg ga je één dag per week naar school. De overige dagen ben je onder begeleiding aan het werk, bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Op deze manier pas je de theorie meteen in de praktijk toe. Zo krijg je meteen de kans om ervaring op te doen.

Maak je ambities waar met werkenenlerenindezorg.com

Een mooie baan in de gezondheidszorg geeft veel voldoening. Je doet iets goeds voor de mensen door ze te helpen en begeleiden. Zie jij het werken in de zorg wel zitten? Werkenenlerenindezorg.com is het startpunt als je op zoek bent naar opleidingen in de zorg. Want een passende opleiding geeft jou de kans om je ambities waar te maken!

*INFORMATIE

Opleidingen in de zorg

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding in de zorg die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN