OPLEIDING VERZORGENDE IG

Op zoek naar goede oriëntatie richting een opleiding verzorgende IG die bij jou past?

Mensen verzorgen, zieken begeleiden en kleine medische handelingen uitvoeren: de functie van verzorgende IG is zeer afwisselend.

Om in deze branche aan de slag te gaan, heb je een goede opleiding nodig. Maar dat betekent niet dat je hele dagen in de schoolbanken moet zitten. Wil je weten wat het beste opleidingstraject voor jou is? Werkenenlerenindezorg.com zet alle informatie voor je op een rij.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding verzorgende IG te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding verzorgende IG bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verzorgende IG.

Verzorgende IG

Start hier een mooie carriére!

Volg een opleiding tot Verzorgende IG!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Tijdens de opleiding tot verzorgende IG komen alle aspecten van het vak aan bod. Zo leer je om persoonlijke zorg te geven door bijvoorbeeld te helpen met het douchen of aankleden.

MBO opleiding

De verzorgende IG opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie verzorgende IG eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Opleiding Verzorgende IG

Zo gaat het in zijn werk!

Een verzorgende IG stelt een zorgplan op voor cliënten. Dit is dé manier om de beste zorg te bieden. Deze zorg stem je af met andere vakmensen, zoals de fysiotherapeut of een verpleegkundige…

Een belangrijk onderdeel van je opleiding, is het aanleren van verpleegtechnische handelingen. Jij draait je hand niet om voor het inbrengen van een sonde of het geven van een injectie. En hebben mensen behoefte aan advies of voorlichting? Dankzij je opleiding tot verzorgende IG, sta jij voor hen klaar met een passend antwoord.

opleiding verzorgende IG

Kies een opleiding tot verzorgende IG die bij je past

Als verzorgende IG heb je veel verantwoordelijkheid. Mensen die zorg nodig hebben, vertrouwen volledig op jouw kennis. Daarom is het belangrijk dat je een gedegen opleiding tot verzorgende IG volgt. Toch zijn er verschillende wegen die je kunt bewandelen om je doel te bereiken. Kijk dus altijd naar je persoonlijke situatie voor je een beslissing maakt over het type opleiding dat je wilt volgen.

Je kunt ervoor kiezen om een fulltime verzorgende IG opleiding bij een MBO instelling te volgen. In drie jaar leer je zo’n 60% van je tijd de theorie van het vak. De overige 40% van je uren, doe je ervaring op tijdens je stage. Als je direct doorstroomt vanaf de middelbare school, is dit een goede oplossing. Maar als je wat ouder bent, spreekt deze studievorm je waarschijnlijk een stuk minder aan.

Alternatieve studievormen op maat

Wil je een opleiding verzorgende IG voor volwassenen volgen? Dan zie je het waarschijnlijk niet zitten om hele dagen in de schoolbanken te zitten. Je wilt liever leren in de praktijk. Voor jou is het dan ideaal om te kiezen voor de BBL opleiding verzorgende IG. Bij deze Beroeps Begeleidende Leerweg ga je één of twee dagen naar school en de overige dagen werk je bij een instelling.

Heb je al de nodige kennis en ervaring op het gebied van de zorg? In dat geval ben jij geschikt voor de verkorte opleiding verzorgende IG. Dit kan een aanvulling zijn op een eerdere studie die je in de zorg hebt gevolgd. Of misschien heb je al in een zorginstelling gewerkt. Met al jouw kennis, is het niet nodig om opnieuw een fulltime opleiding te volgen.

Haal je diploma met een thuisstudie

Wellicht is het voor jouw situatie wel een stuk makkelijker om een thuisstudie te volgen. Je kunt dan studeren op het moment dat het jou uitkomt, bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. Als je helemaal nog geen ervaring hebt, volg je bij de NTI, LOI of NHA een basisopleiding verzorgende IG. Daarna kun je doorstromen naar een thuisstudie MBO opleiding dat je echt voorbereid op het vak.

Kies je specialisatie

Tijdens je studie kies je al in welke richting jij jezelf wilt specialiseren. Werk je graag met ouderen? Of ga je liever aan de slag in de kraamzorg? Ook het werken met gehandicapten of in de geestelijke gezondheidszorg, behoort tot de mogelijkheden. Al deze mensen hebben individuele gezondheidszorg nodig. En door een gerichte studie, weet jij precies de goede zorg te bieden.

Met een verzorgende IG opleiding kun je alle kanten op. Juist daarom is het belangrijk dat je start met een goede oriëntatie. Werkenenlerenindezorg.com helpt je hierbij. Zo kies je altijd de route die bij jou past.

*INFORMATIE

Opleiding Verzorgende IG

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verzorgende IG die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN