OPLEIDING VERPLEEGKUNDIGE

Zie jij een carrière in de verpleegkunde wel zitten? Volg een opleiding tot verpleegkundige!

Het beroep van verpleegkundige spreekt al bij veel jonge kinderen tot de verbeelding. Het is een mooi vak waarbij je mensen verzorgt en er mede verantwoordelijk voor bent dat ze de beste medische hulp krijgen.

Maar voor het zover is, moet je een goede opleiding tot verpleegkundige volgen. Werkenenlerenindezorg.com brengt je op de hoogte van al je mogelijkheden.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding verpleegkundige te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding verpleegkundige bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verpleegkundige.

Verpleegkundige

Start hier een mooie carriére!

Volg een opleiding tot verpleegkundige!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Met een verpleegkundige opleiding oefen jij uiteindelijk het vak uit waar je als kind al zoveel bewondering voor had.

MBO opleiding

De verpleegkundige opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie verpleegkundige eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Opleiding Verpleegkundige

Zo gaat het in zijn werk!

Verpleegkunde is een serieus beroep waar je veel kennis en capaciteiten moet bezitten. Tijdens je opleiding tot verpleegkundige, krijg je een stevige basis mee om je beroep vakkundig uit te kunnen oefenen..

Alle facetten van het vak, komen aan bod. Je leert bijvoorbeeld hoe je een goede basiszorg moet geven, zoals het wassen van mensen en hen helpen met eten. Maar ook is er veel aandacht voor de verpleegtechnische handelingen die je uit gaat voeren.
Een verpleegkundige kan zelfstandig een katheter inbrengen of injecties geven. Dit soort handelingen leer je allemaal tijdens je opleiding tot verpleegkundige.

Daarnaast ben je op de werkvloer het eerste aanspreekpunt voor veel patiënten. Jij bent de persoon die mensen gerust stelt en hen van de juiste informatie voorziet. Daarom is er tijdens je studie ook veel aandacht voor het geven van voorlichting en advies.

Opleiding verpleegkundige

Een verpleegkundige opleiding naar jouw keuze

Lijkt het je wat om de verpleegkundige opleiding te volgen? Dan ben je er nog lang niet: er zijn namelijk een groot aantal studievormen waar je uit kunt kiezen. Ten eerste moet je beslissen of je de studie wilt gaan volgen op MBO of op HBO niveau. Als MBO-er ben je vooral actief met de patiënten zelf, terwijl je als HBO-er meer wordt opgeleid voor een leidinggevende functie.

Voor welke studievorm je kiest, hangt verder vooral af van je persoonlijke situatie. Kom je net van de middelbare school? Dan wil je waarschijnlijk gewoon fulltime met je studie aan de slag. De BOL opleiding tot verpleegkundige MBO of HBO, is overal in het land te volgen. Heb je al wat ervaring in de zorg doordat je een studie in die richting hebt gevolgd of dat je al in de branche hebt gewerkt. Dan behoort ook de verkorteopleiding tot verpleegkundige tot de mogelijkheden.

De BBL opleiding verpleegkundige

Niet iedereen is geschikt om een groot deel van de tijd theorie te leren. Volg je de BOL opleiding tot verpleegkundige, dan kies je voor de Beroeps Opleidende Leerweg. In dat geval ben je zo’n 80% van je tijd bezig met de theorie van het vak. De overige tijd, ben je bezig met je stage om zo het geleerde in de praktijk te brengen.

Wil je liever meer tijd doorbrengen met het werken in de praktijk? Dan is opleiding verpleegkundige BBLvoor jou misschien een betere keuze. Tijdens deze opleidingsvorm word je begeleid door een zorginstelling. Een groot deel van de werkweek, werk je samen met je collega’s aan de zorg voor patiënten. Daarnaast ga je een paar uur per week naar school voor een goede theoretische kennis.

Je eigen tijd indelen met een thuisstudie

Studeren is behoorlijk intensief. Je bent fulltime bezig met je studie, of je nu vooral veel aan de theorie leert of in de praktijk werkt. En dat is niet altijd voor iedereen mogelijk. Daarom kun je er ook voor kiezen om de verpleegkundige opleiding in de vorm van een thuisstudie te volgen. Grote aanbieders zoals het NTI, NHA en LOI bieden goede opleidingen tot verpleegkundige aan. Zo studeer je lekker thuis in je eigen tijd.

Zie jij een carrière als verpleegkundige wel zitten? Werkenenlerenindezorg.com geeft je alle informatie die je nodig hebt. Want of je nu interesse hebt in een thuisstudie, verkorte opleiding tot verpleegkundige of de Beroeps Opleidende Leerweg: met een verpleegkundige opleiding oefen jij uiteindelijk het vak uit waar je als kind al zoveel bewondering voor had.

*INFORMATIE

Opleiding Verpleegkundige

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verpleegkundige die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN