OPLEIDING MAATSCHAPPELIJK WERK

Een veelzijdige baan als maatschappelijk werker kan je bereiken met een opleiding maatschappelijk werk.

Werken in de zorg is een uitdaging. Een uitdaging maar meer nog een bevredigende baan. Nergens kom je in aanraking met zo veel dankbare mensen. Je draagt bij aan het verbeteren van het leven van mensen en daarmee de maatschappij.

Ben jij die sociaal persoon die een nieuwe held van de zorg wordt? Eén van de banen in de zorg is de maatschappelijke werker. Dit is de ultieme baan waarbij je oplosser, vertrouwenspersoon, luisterend oor en steun bent voor mensen.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding maatschappelijk werk te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding maatschappelijk werk bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding maatschappelijk werk.

Maatschappelijk werk en dienstverlening

Start hier een mooie carriére!

Volg een HBO opleiding tot maatschappelijk werker!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Met een verpleegkundige opleiding oefen jij uiteindelijk het vak uit waar je als kind al zoveel bewondering voor had.

HBO opleiding

De opleiding maatschappelijk werk is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie mwd eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Opleiding Maatschappelijk Werk

Zo gaat het in zijn werk!

Als maatschappelijk werker (of sociaal werker) ben je bezig met mensen en hun dagelijkse problemen. Samen met de cliënt onderzoek je het probleem in het gezin of op het werk..

Werkloosheid of psychosociale problemen, eenzaamheid en de hulp geven aan deze cliënten spelen een grote rol in je werk. Je begeleidt mensen en stelt een plan op om de problemen op te lossen of de leefomstandigheden te verbeteren.

Opleiding maatschappelijk werk

De MWD opleiding

De mwd opleiding (maatschappelijk werk en dienstverlening) staat voor veel mensen open. Of je nu een schoolverlater of een zijinstromer of anderszins bent, iedereen is welkom om de tekorten in de zorg op te lossen. Binnen een aantal jaren kan je jezelf verdienstelijk maken in de zorgsector waar menselijkheid en zorgzaamheid vooraan staat.

Mensen helpen, hoe doe je dat?

Met HBO maatschappelijk werk leer je alle aspecten van problemen oplossen en verbeteren van problemen die mensen kunnen hebben. Met de opleiding maatschappelijk werk leer je mensen zichzelf te onderzoeken wat de kern van het probleem is en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Niet alle problemen kan je oplossen met een gedegen maatschappelijk werk opleiding. Ook leer je waar de gespecialiseerde hulp te vinden is. Als een cliënt gespecialiseerde hulp nodig heeft leer je waar je moet zijn om de beste hulp te bieden. Hierdoor wordt je het houvast en de hoop voor de cliënt. Heel belangrijk in de opleiding maatschappelijk werk is het vermogen om te luisteren naar cliënten en de problemen te analyseren. Dit doe je op en manier waarbij de cliënt meedenkt en waardoor je hem of haar stimuleert om problemen als kansen te zien of minder serieus te bekijken.

Toekomst van een maatschappelijk werk opleiding

Een diploma HBO maatschappelijk werk bereidt je voor op een carrière in de zorgsector. Het salaris dat bij een maatschappelijk werker hoort ligt tussen de tweeduizend en vijfduizend euro per maand. Met de huidige vergrijzing en druk van de maatschappij op succes zal de functie van maatschappelijk werker steeds belangrijker worden. Als je nu een diploma HBO maatschappelijk werk haalt ben je op tijd voor een lange en vruchtbare carrière.

Gratis proefles mwd opleiding

De opleiding maatschappelijk werk kiezen is misschien een grote stap om te maken. Is een diploma HBO maatschappelijk werk wel de juiste keuze? NTI biedt daarom nu een gratis proefles aan zodat je zelf kan bepalen of je het interessant vindt. Het is de juiste baan als je het naar je zin hebt en blij wordt van het helpen van mensen. Deze proefles voor het maatschappelijk werk opleiding is volledig vrijblijvend. Twijfel je of de mdw opleiding iets voor jou is? Neem dan contact op voor een gratis studiegids of studieadvies.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen op de opleiding en je voor te bereiden op de meest bevredigende baan in Nederland.

*INFORMATIE

Opleiding Maatschappelijk Werk

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot maatschappelijk werker die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN