OPLEIDING KRAAMZORG

Ben jij graag de hele dag in de weer met baby’s en hun nieuwe gezin? Dan is de kraamzorg opleiding een passende studie voor jou.

Ben jij dol op baby’s en wil je daar graag je beroep van maken? Dan past de opleiding kraamzorg misschien wel bij jou.

Je bent de hele dag in de weer met de pasgeboren baby, de moeder en de rest van het gezin. Past dit mooie beroep bij jou? Bij werkenenlerenindezorg.com lees je alles wat je moet weten voor je de studie start!

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding kraamzorg te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding kraamzorg bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding kraamzorg.

Kraamverzorgster

Start hier een mooie carriére!

Volg een opleiding tot kraamverzorgster!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

In de kraamzorg werk je met kwetsbare baby’s dus je moet erg goed weten wat je doet. Daarom volg je een passende opleiding tot kraamverzorgster op MBO niveau 3.

MBO opleiding

De kraamzorg opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie kraamzorg eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Opleiding Kraamzorg

Zo gaat het in zijn werk!

De komst van een baby verandert veel binnen een gezin. Na je opleiding tot kraamverzorgende ben jij tijdens de eerste dagen na de geboorte een echte steun en toeverlaat..

Je verzorgt de moeder en haar baby en leert haar hoe ze het beste de taken uit kan voeren. Tevens neem je wat huishoudelijke taken over zodat het gezin gewoon door kan blijven draaien.

Een baby moet de eerste tijd na de geboorte goed in de gaten gehouden worden. Daarom let je tijdens deze dagen goed op de gezondheid van de baby. Zo zorg je ervoor dat het kindje dagelijks gewogen wordt en houd je bij hoeveel het groeit.

Ook controleer je de temperatuur van het water wanneer je samen met de moeder de baby in bad doet. Na jouw vertrek laat je het kind achter in goede handen omdat je zeker weet dat je het gezin voldoende kennis hebt doorgegeven.

Opleiding kraamzorg

De voltijd opleiding tot kraamverzorgster

In de kraamzorg werk je kwetsbare baby’s dus je moet erg goed weten wat je doet. Daarom volg je een passende opleiding tot kraamverzorgster op MBO niveau 3. Je kunt deze studie voltijd bij verschillende instellingen in het hele land volgen. Bij deze Beroeps Opleidende Leerweg breng je veel tijd door op school. Hier ontwikkel je een stevige theoretische basis zodat jij alles weet over zwangerschap, baby’s en hoe je hen op een goede manier verzorgt.

Deze kraamzorg opleiding is vooral ook gericht op de praktijk. Je doet opdrachten op school en oefent daarmee hoe het er in het echte leven aan toe gaat. Zo ben je al goed voorbereid tegen de tijd dat je stage gaat lopen. Deze BOL kraamverzorgende opleiding is ideaal als je net van de middelbare school komt. Lijkt deze studievorm je niets dan zijn er genoeg andere mogelijkheden.

De BBL opleiding kraamzorg

De opleiding tot kraamverzorgende kun je ook volgen via de Beroeps Begeleidende Leerweg. Bij de BBL opleiding kraamzorg ben je werkzaam bij een zorginstelling en leer je het beroep meteen in de praktijk. Je loopt mee met mensen die al jaren in het vak zitten en je wordt voortdurend intensief begeleid. Zo leer je snel alle handigheidjes van het vak.

Kies je voor deze BBL kraamverzorgende opleiding dan heb je wel een contract bij een erkend leerbedrijf nodig. Ook zit er vaak een vereiste minimum leeftijd aan van 21 jaar. Gemiddeld duurt het drie jaar voor je een diploma hebt en je echt professioneel aan de slag mag gaan als kraamverzorgende. Hiermee ligt de opleidingsduur gelijk aan de BOL kraamzorg opleiding.

De verkorte opleiding kraamzorg

Heb je al een zorgdiploma hebt of het je de nodige praktijkervaring opgedaan? Dan is de verkorte versie van de opleiding kraamzorg een goede optie. Op deze manier neem jij je kennis en ervaring meteen mee naar je nieuwe studie. Hoe lang de verkorte opleiding kraamzorg duurt, is mede afhankelijk van je achtergrond. Gemiddeld moet je rekenen op 1 tot 1,5 jaar voor je het diploma hebt.

De opleiding kraamzorg vanuit je eigen huis

Heb jij zelf een gezin? Of heb je geen tijd om 40 uur per week bezig te zijn met je studie? Dan is een thuisstudie voor jou het overwegen waard. Je kunt de MBO opleiding tot kraamverzorgster volgen bij alle grote aanbieders van thuisstudies. Bij het NTI, NHA of de LOI behaal je een diploma in je eigen tijd.

Ben jij graag de hele dag in de weer met baby’s en hun nieuwe gezin? Dan is de kraamzorg opleiding een passende studie voor jou. Laat daarom je carrière beginnen bij werkenenlerenindezorg.com. Want een goede voorbereiding leidt tot een succesvolle studie.

*INFORMATIE

Opleiding Kraamzorg

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot kraamverzorgende die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN