OPLEIDING DOKTERSASSISTENTE

Lijkt de opleiding tot doktersassistente je wat?

De functie van doktersassistente is zeer verantwoordelijk en afwisselend. Jij bent de eerste persoon die mensen zien wanneer ze zorg nodig hebben.

Als doktersassistente informeer je patiënten, beheer je de agenda en houd je het patiëntenbestand bij. En hebben mensen vragen over recepten of een verwijzing? Ook dan ben jij het eerste aanspreekpunt.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding doktersassistente te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding doktersassistente bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding doktersassistente.

Doktersassistente

Start hier een mooie carriére!

Volg een opleiding tot doktersassistente!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Wil jij graag aan de slag als de spil van een praktijk? Dan past de opleiding tot doktersassistente perfect bij jou! Laat daarom je carrière beginnen bij werkenenlerenindezorg.com.

MBO opleiding

De doktersassistente opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie doktersassistente eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Opleiding Doktersassistente

Zo gaat het in zijn werk!

Doktersassistentes zijn zeker niet alleen administratief bezig maar hebben daarnaast een medische taak. Voor kleine handelingen hoeven patiënten niet naar de dokter. Want jij kunt zelfstandig bloed afnemen, hechtingen verwijderen of injecties geven. Hierdoor is geen enkele dag hetzelfde…

Al deze verschillende en verantwoordelijke taken vragen om een stevige basis. Je leert alle aspecten van het vak tijdens de doktersassistente opleiding. Of het nu om informeren, administratie om een medische handeling gaat: je weet het allemaal met succes uit te voeren.

Welke opleidingsvorm je kiest, is zeer persoonlijk. Want er zijn heel wat mogelijkheden. Kom je net van de middelbare school? Dan is voor jou een theoretische opleiding met stage bij een MBO of HBO school misschien een goede keuze. Ben je al wat ouder? Dan ga je wellicht liever voor de Beroeps Begeleidende Leerweg of een thuisstudie waarbij jij je eigen tijd kunt indelen.

Opleiding doktersassistente

Een doktersassistente opleiding op elk niveau

Met je ambitie om doktersassistente te worden, kun je een opleiding op verschillende niveaus volgen. De opleiding tot doktersassistente met MBO niveau duurt gemiddeld 3 jaar. In deze tijd leer je alle handelingen die je als doktersassistente onder de knie moet hebben. Wil je graag nog meer taken van de arts overnemen? Dan is een opleiding tot doktersassistente met HBO niveau voor jou een goede keuze.

Als je al wat ervaring in de zorg hebt dan is het zonde om weer helemaal opnieuw met een soortgelijke studie te beginnen. Met een goede achtergrond in de gezondheidszorg kun je voor de opleiding tot doktersassistente in 1 jaar kiezen. Deze verkorte studie is ideaal als je al eerder hebt geleerd voor bijvoorbeeld Verzorgende of Helpende Zorg en Welzijn. Zo gaat jouw kennis niet verloren en kun je snel aan de slag bij je nieuwe baan.

Leren in de praktijk met de Beroeps Begeleidende Leerweg

Een goede theoretische basis is erg belangrijk als je succesvol wilt worden als doktersassistente. Toch kan het zo zijn dat je nu eenmaal beter leert in de praktijk. De Beroeps Begeleidende Leerweg sluit hier mooi op aan. Een groot deel van de werkweek ga je aan de slag bij een zorginstelling of huisartsenpraktijk. Je draait normale diensten, net zoals je collega’s dat doen.

Tijdens je opleiding tot doktersassistente bbl word je intensief begeleid bij alle taken die je uitvoert. Naast de dagen in de praktijk volg je één dag per week theorielessen. Het grote voordeel van deze opleidingsvorm is dat je meteen al wat geld verdient. Maar natuurlijk moet je wel een overeenkomst met een zorginstelling hebben, wil je aan deze leerweg beginnen.

Een carrière in de zorg voor volwassenen

Als je niet direct van de middelbare school komt, zie je het misschien niet zitten om een fulltime opleiding tot doktersassistente te doen. Het kan ook zijn dat een intensieve studie niet valt te combineren met je dagelijks leven. Dan is het voor jou een goede keuze om een thuisstudie via het NTI, LOI of NHA te volgen. Deze opleiding tot doktersassistente voor volwassenen volg je gewoon in je eigen tijd.

Veel studenten kiezen voor deze thuisstudies vanwege de flexibiliteit. Je studeert gewoon in het weekend of ’s avonds, net wanneer jij tijd hebt. Wil jij graag aan de slag als de spil van een praktijk? Dan past de opleiding tot doktersassistente perfect bij jou! Laat daarom je carrière beginnen bij werkenenlerenindezorg.com.

*INFORMATIE

Opleiding Doktersassistente

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot doktersassistente die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN