OPLEIDING APOTHEKERSASSISTENTE

Past deze veelzijdige opleiding tot apothekersassistente bij jou?

Patiënten informeren, geneesmiddelen klaarmaken en de voorraad beheren: een apothekersassistente heeft grote verantwoordelijkheden.

Bij werkenenlerenindezorg.com lees je alles over beroepen en opleidingen in de zorg. Op deze manier kun je eenvoudig de keuze maken voor het vak of de opleidingsvorm die het beste bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding apothekersassistente te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding apothekersassistente bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding apothekersassistente.

Apothekersassistente

Start hier een mooie carriére!

Volg een opleiding tot apothekersassistente!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Als apothekersassistente draag jij de zorg voor de medicijnen waar zoveel mensen baat bij hebben. Een opleiding tot apothekersassistente is een start voor deze mooie carrière.

MBO opleiding

De apothekersassistente opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie apothekersassistente eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Opleiding Apothekersassistente

Zo gaat het in zijn werk!

Als apothekersassistente ben jij het gezicht van de apotheek en staat mensen aan de balie te woord. Vaak komen ze gewoon hun medicijnen ophalen maar soms hebben ze ook nog aanvullende vragen..

Als apothekersassistente ben jij het gezicht van de apotheek en staat mensen aan de balie te woord. Vaak komen ze gewoon hun medicijnen ophalen maar soms hebben ze ook nog aanvullende vragen.

Hier weet jij altijd een vakkundig antwoord op te geven. Want jij weet alles over het gebruik en de bijwerkingen van verschillende geneesmiddelen. Daarbij gaat het niet alleen om middelen die ze via de huisarts krijgen maar juist ook over medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn.

Bij het uitgeven van de medicijnen heb jij de verantwoordelijkheid om in de gaten te houden wat patiënten allemaal tot zich nemen. Want een verkeerde combinatie van medicijnen kan vervelende gevolgen hebben. Daarnaast ben je onder toeziend oog van de apotheker bezig met het klaarmaken van de recepten. En ook de controle van de voorraad en de administratie komen op jouw schouders neer.

Opleiding Apothekersassistente

De opleiding tot apothekersassistente

De apothekersassistente opleiding is een studie op MBO niveau. Doorgaans duurt het 3 jaar voor je het diploma hebt en je daadwerkelijk aan de slag kunt. Tijdens je opleiding word jij een expert in medicijnen. Je weet alles, of het nu gaat om de werking van het geneesmiddel of hoe je het recept klaar moet maken.

Er zijn meerdere manieren om de apothekersassistente opleiding te voltooien. Wil jij graag veel theorie leren, praktijklessen op school volgen en daarnaast een stage lopen? Dan kies je voor de Beroeps Opleidende Leerweg. Ga je liever direct aan het werk? Dan is de BBL opleiding tot apothekersassistente meer wat voor jou.

De BBL opleiding tot apothekersassistente

Wil je de Beroeps Begeleidende Leerweg volgen dan ben je ongeveer 80% van je tijd werkzaam bij een apotheek. De overige 20% krijg je theorieles in de schoolbanken. Toch kan niet iedereen zomaar deze leerweg volgen. Want voor je de opleiding tot apothekersassistente BBL start, moet je wel een contract bij een erkend leerbedrijf hebben. Vaak stelt je opleiding hier ook nog een minimum leeftijdsgrens aan.

Bij deze opleidingsvorm ben je al direct een waardevol medewerker van de apotheek. Je ervaart wat een normale werkdag inhoudt en wat er allemaal van jou verwacht wordt. Bij je taken krijg je een professionele begeleiding zodat je stap voor stap alles leert wat jij moet weten. En als bijkomen voordeel verdien je meteen ook al wat salaris.

Een opleiding tot apothekersassistente vanuit huis

Zie je een studie in de schoolbanken eigenlijk niet zo zitten? Of heb je gewoon geen tijd om een fulltime opleiding te combineren met je gezin? Ook dan is het mogelijk om een apothekersassistente opleiding te volgen. Hierbij deel je eigen tijd in zodat je de studie eenvoudig aan kunt passen aan jouw leven.

Een thuisstudie bij het NHA, NTI of LOI geeft je een goede basis om succesvol te worden in jouw vakgebied. Want na je opleiding tot apothekersassistente heb je gewoon een diploma op MBO 4 niveau op zak. Nu ben je klaar om te gaan werken in de apotheek of misschien kom je zelfs wel terecht in de farmaceutische industrie.

*INFORMATIE

Opleiding Apothekersassistente

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot apothekersassistente die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN