MBO OPLEIDING VERZORGENDE

Volg een opleiding verzorgende op MBO niveau?

Wanneer je graag in de thuiszorg wilt werken, kan dit al met een MBO-niveau 3 opleiding. De opleiding Verzorgende IG zorgt ervoor dat je binnen de gezondheidszorg op verschillende plekken aan de slag kan.

Er zijn verscheidene specialisaties wanneer het gaat om de opleiding verzorgende:

  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
  • Gehandicaptenzorg (GHZ)
  • verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)
  • Ziekenhuizen (ZH)

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding verzorgende te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding verzorgende bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding verzorgende.

Verzorgende IG

Start hier een mooie carriére!

Volg een opleiding tot verzorgende IG!

Maak eenvoudig de keuze voor een opleidingsvorm die bij je past. Zo maak jij je ambitie waar!

Tijdens de opleiding tot verzorgende IG komen alle aspecten van het vak aan bod. Zo leer je om persoonlijke zorg te geven door bijvoorbeeld te helpen met het douchen of aankleden.

MBO opleiding

De verzorgende IG opleiding is een studie op MBO niveau.
Meer informatie >>

Studeer vanuit huis

Pas de studie verzorgende ig eenvoudig aan naar jouw situatie.
Meer informatie >>

Beroeps Begeleidende Leerweg

Combineer werken en leren tijden het volgen van deze opleiding.
Meer informatie >>

Win informatie in

Maak een weloverwogen keuze voor een opleiding die bij jou past!
Meer informatie >>

Opleiding Verzorgende IG

Zo gaat het in zijn werk!

Wanneer we het hebben over thuiszorg focussen we ons op de derde opleiding in het rijtje. Daarmee kun je echter ook terecht bij verpleeg-, en verzorgingshuizen..

Het voordeel hiervan is dat veel zorginstanties zowel de vraag naar thuiszorg bedienen, maar er ook een verzorgingstehuis aanwezig is. Hierdoor kun je in feite in alle diensten meedraaien.

Wanneer je kiest voor een  VVT opleiding kom je waarschijnlijk terecht bij een bedrijf zoals zorginstelling Zuidzorg. Deze richten zich vooral op het verplegen van ouderen die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Specifieke diensten hierbij kunnen zijn volledige thuiszorg, ondersteuning van mantelzorgers of beeldzorg.

Beeldzorg is een nieuw concept waarbij patiënten 24/7 in de gaten gehouden kunnen worden vanuit een centrale positie. Wanneer er hulp nodig is kan dit interactief via beeldkanalen zoals een tablet, televisie of laptop.

MBO opleiding verzorgende IG

Stimulatie

De overheid stimuleert mensen om erkende MBO-opleidingen te volgen, middels een subsidie. Wanneer je deelneemt aan een programma krijgt je opdrachtgever dan ook een subsidie. Hiervoor gelden echter wel bepaalde voorwaarden.

Wanneer je de vaardigheden perfect onder de knie wilt krijgen, dan is het goed om over een goede werkplek te beschikken. Hier kun je de stof in de praktijk brengen, waardoor kennis en vaardigheden worden toegepast.

Salaris thuiszorg

Wanneer je in de thuiszorg werkt zijn de verschillen in vergoeding groot. Het startsalaris ligt normaliter rond de 1600 euro. Wanneer je echter onregelmatige diensten hebt kan je hier een aanzienlijke vergoeding voor krijgen.

Er heerst over het algemeen geen negen tot vijf mentaliteit in deze branche, en daar zul je rekening mee moeten houden.

*INFORMATIE

Opleiding Verzorgende IG

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot verzorgende die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN