KRAAMVERZORGSTER

Lijkt het je wat om jonge gezinnen te begeleiden tijdens de kraamtijd?

Zie jij het als een uitdaging om pasgeboren baby’s een goede start in het leven te geven? Dan past het helemaal bij jou om kraamverzorgster te worden.

Ben je benieuwd naar alles wat met dit bijzondere beroep te maken heeft? Je bent bij werkenenlerenindezorg.com helemaal aan het juiste adres!

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding kraamzorg te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding kraamzorg bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding kraamzorg.

Kraamverzorgster

Start hier een mooie carriére!

DE FUNCTIE VAN KRAAMVERZORGSTER

Werken in de zorg

De eerste week na de bevalling kan het gezin wel wat hulp gebruiken. De taken van een kraamverzorgster zijn vooral gericht op het verzorgen en begeleiden van de baby en moeder. Je leert de vader en moeder hoe ze bepaalde taken uit moeten voeren, zoals het wassen en voeren. Zeker wanneer het de eerste keer is, is dit erg belangrijk. Daarnaast help je ook met het huishouden en sta je klaar wanneer er kraamvisite komt.

In de beginperiode is het erg belangrijk dat de gezondheid van de baby goed in de gaten wordt gehouden. Daarom houd je dagelijks bij hoeveel de kleine groeit en wat het gewicht is. Maar je bent er niet alleen na de geboorte van de baby. Want kiest de moeder voor een thuisbevalling dan assisteer jij tijdens deze uren de verloskundige.

Kraamverzorgster

De competenties voor een succesvolle carrière!

Wil je kraamverzorgster worden dan ben je in de eerste plaats natuurlijk dol op baby’s. Maar er komt toch echt meer bij kijken dan alleen een passie voor kinderen..

Je bent erg zorgzaam en stelt altijd het belang van moeder en kind voorop. Daarnaast is het handig als je sociaal bent ingesteld. Je krijgt immers met de hele familie te maken.

Werken in de kraamzorg betekent dat je veel verschillende taken hebt. Het ene moment zorg je voor de baby en het andere moment doe je het huishouden. Een dienstverlenende instelling is daarom onmisbaar. Maar ook moet je je als kraamverzorgster goed in kunnen leven in de situatie van anderen. Want een nieuw gezinslid is een hele omslag voor iedereen.

kraamverzorgster

De opleiding kraamzorg

Zie jij jezelf al werken met pasgeboren baby’s? En denk jij dat je het nieuwe gezin de helpende hand kunt bieden? Dan begint je carrière met het uitzoeken van een opleidingstraject dat bij jou past. De opleiding tot kraamverzorgster is een studie op MBO niveau 3. Deze studierichting maakt deel uit van de opleiding Verzorgende IG.

De opleiding kraamzorg kun je overal in het land volgen via de BBL of BOL variant. Gemiddeld duurt het drie jaar voor het diploma in bezit hebt. Studeer je liever in je eigen tijd vanuit huis? Dan kun je ook kiezen voor een thuisstudie bij het NTI, NHA of de LOI. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je een studie combineert met een gezin.

Het salaris van een kraamverzorgster

Je bent de hele dag door bezig in de weer met baby’s en jonge gezinnen. Maar voor je hier aan begint, wil je natuurlijk ook weten wel salaris je als kraamverzorgster kunt verwachten. Als je net start, moet je denken aan een brutoloon van rond de 1750 euro per maand. En werk je op onregelmatige werktijden? Dan kun je hier een mooie toeslag bovenop krijgen.

Het loon dat je maandelijks ontvangt, kan door alle ervaring die je opdoet lekker oplopen. Ook nascholing is vaak een reden om meer salaris te ontvangen. Dat is een goede stimulans om jezelf te blijven ontwikkelen. Kies je voor de opleiding tot kraamverzorgster via de Beroeps Begeleidende Leerweg? Dan verdien je tijdens je studie meteen al ongeveer tussen de 1300 en 1700 euro

Maak je ambitie waar!

Als kraamverzorgster ben je een groot deel van de dag bij mensen thuis aan het werk. Dit doe je in opdracht van het kraambureau waar je werkzaam voor bent. Lijkt het je wat om jonge gezinnen te begeleiden tijdens deze spannende periode? Op werkenenlerenindezorg.com vind je alles over het beroep zelf en de verschillende opleidingen. Een betere start van je carrière is er niet.

*INFORMATIE

Opleiding Kraamzorg

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot kraamverzorgster die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN