DOKTERSASSISTENTE

Een doktersassistente maakt deel uit van een team dat gezamenlijk optimale zorg biedt.

Wil jij graag het aanspreekpunt zijn voor mensen die zorg nodig hebben? En heb jij het in je om de dokter te assisteren met het uitvoeren van medische handelingen? Dan past de veelzijdige functie van doktersassistente misschien wel bij jou!

Ben jij nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Laat je dan informeren op werkenenlerenindezorg.com.

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding doktersassistente te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding doktersassistente bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding doktersassistente.

Doktersassistente

Start hier een mooie carriére!

DE FUNCTIE VAN DOKTERSASSISTENTE

Werken in de zorg

Een doktersassistente heeft een zeer uiteenlopend takenpakket waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Jij bent de eerste persoon die patiënten zien wanneer ze een huisartsenpraktijk of andere zorginstelling binnen lopen. Je ontvangt mensen, beheert de agenda en je verstrekt informatie wanneer patiënten nog vragen hebben. Zonder jou kan de praktijk niet goed draaien.

Tijdens je werkdag ben je de rechterhand van de arts. Dat betekent ook dat je een aantal kleine medische handelingen overneemt. Het geven van injecties, wratten aanstippen of hechtingen verwijderen behoren tot de taken van een doktersassistente. Op deze manier ontlast je de dokter en weet jij patiënten snel te helpen.

Doktersassistente

De competenties voor een succesvolle carrière!

Het beroep van doktersassistente is erg veelzijdig. Daarom moet je de nodige capaciteiten bezitten om je vak goed uit te voeren..

Net als bij alle andere functies in de zorg moet het jouw ambitie zijn om mensen te helpen. Daarnaast heb je geduld en kun jij je inleven in de patiënten. Hiermee bied je hen een luisterend oor wanneer ze dat nodig hebben.

Een doktersassistente moet in staat zijn om voortdurend het overzicht te bewaren. Ook op drukke momenten weet jij vakkundig vragen te beantwoorden, telefonische afspraken te maken en een patiënt een injectie te geven. Daarom moet je flexibel en stressbestendig zijn. Hoe druk het ook is, jij weet elke taak nauwkeurig uit te voeren. Want een foutje kan grote gevolgen hebben.

doktersassistente

De opleiding tot doktersassistente

Doktersassistentes hebben een verantwoordelijke functie. Je hebt een gedegen opleiding nodig om alle taken goed onder de knie te krijgen. De opleiding tot doktersassistente is zowel op MBO als op HBO niveau te volgen. Het verschil tussen beide studies is dat je bij HBO niveau nog meer taken van de arts mag overnemen.

Er zijn verschillende wegen om uiteindelijk de diploma van doktersassistente te behalen. Je kunt kiezen voor een studie waarbij je een groot deel van je tijd met de theorie bezig bent. Een stage bereid je voor op het echte werk. Leer je liever het vak in de praktijk dan is de Beroeps Begeleidende Leerweg een mooi alternatief. En zelfs heb je de mogelijkheid om de opleiding te volgen via aanbieders van thuisstudies, zoals het NTI, NHA en LOI.

Stage en nascholing

Kies je voor de Beroeps Opleidende Leerweg dan leer je de praktijk tijdens je stage als doktersassistente. Want ervaring opdoen is minstens net zo belangrijk als een goede theoretische achtergrond. De stage als doktersassistente loop je bij een huisartsenpraktijk of andere zorginstelling. Je krijgt een intensieve begeleiding en ervaart hoe een echte werkweek er voor jou uit gaat zien.

Zelfs als je eenmaal aan het werk bent, ben je nog niet uitgeleerd. Je kunt tijdens je werkende leven gebruik maken van de nascholing voor doktersassistentes. Tijdens deze cursussen verdiep jij je nog meer in bepaalde ziektes, zoals eczeem of allergieën. Maar ook krijg je meer kennis van geneesmiddelen waar de patiënten mee te maken krijgen. Op deze manier blijf jij je verder ontwikkelen en krijg je de kans om een nog betere doktersassistente te worden.

Wat verdient een doktersassistente?

Voor je beslist of het beroep wat voor jou is, ben je natuurlijk ook benieuwd naar het salaris van een doktersassistente. Wat je precies verdient, hangt af van je ervaring en leeftijd. Maar globaal gezien ligt het aanvangssalaris van een doktersassistente in een huisartsenpraktijk rond de 1800 euro. Voor andere gezondheidsinstellingen is dat bedrag vergelijkbaar. Het salaris als doktersassistente kan onder andere oplopen door het volgen van nascholingscursussen.

Een doktersassistente maakt deel uit van een team dat gezamenlijk optimale zorg biedt. Heb jij de ambitie om jezelf in dit vakgebied te ontwikkelen? Start dan je carrière bij werkenenlerenindezorg.com.

*INFORMATIE

Opleiding Doktersassistente

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot doktersassistente die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN