APOTHEKERSASSISTENTE

Ben jij die geduldige persoon met liefde voor de zorg en interesse in medicijnen?

Een opleiding tot apothekersassistente bereid je voor op een veelzijdig beroep waarbij klantcontact centraal staat. Je helpt mensen, maakt recepten klaar en weet altijd de juiste informatie te geven.

Ben jij benieuwd naar alles wat met dit vak te maken heeft? Werkenenlerenindezorg.com maakt je een stuk wijzer!

Vraag een studiegids aan

Heb je interesse om de opleiding apothekersassistente te volgen bij het NTI? Vraag direct en vrijblijvend een gratis studiegids aan.

Neem deel aan een proefles

Krijg een indruk van de opleiding apothekersassistente bij het NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof en kunt vragen maken en nakijken.

Gratis Studie advies

Vraag vrijblijvend een orienterend studieadvies gesprek aan over de inhoud en toelatingseisen van de NTI opleiding apothekersassistente.

Apothekersassistente

Start hier een mooie carriére!

DE FUNCTIE VAN APOTHEKERSASSISTENTE

Werken in de zorg

Als apothekersassistente heb je een veelzijdige functie waarbij je de rechterhand bent van de apotheker. Je assisteert bij alle taken die bij de dagelijkse bedrijfsvoering horen. Zo ben jij het eerste aanspreekpunt wanneer mensen aan de balie hun medicijnen op komen halen. Is er behoefte aan dan geef je aanvullende informatie over de geneesmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de stoffen die er in zitten of eventuele bijwerking.

Tijdens je werkdag maak je onder het toeziend oog van de apotheker recepten klaar. Je levert de medicijnen uit aan klanten en houdt daarbij in de gaten of deze geen verkeerde combinatie van geneesmiddelen slikt. Behalve je contact met mensen ben je ook verantwoordelijk voor de administratie en het aanvullen van de voorraad. Want een apotheek kan niet zonder de belangrijke medicijnen komen te zitten.

Apothekersassistente

De competenties voor een succesvolle carrière!

Als apothekersassistente heb je een veelzijdige functie waarbij je de rechterhand bent van de apotheker. Je assisteert bij alle taken die bij de dagelijkse bedrijfsvoering horen..

Zo ben jij het eerste aanspreekpunt wanneer mensen aan de balie hun medicijnen op komen halen. Is er behoefte aan dan geef je aanvullende informatie over de geneesmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de stoffen die er in zitten of eventuele bijwerking.

Tijdens je werkdag maak je onder het toeziend oog van de apotheker recepten klaar. Je levert de medicijnen uit aan klanten en houdt daarbij in de gaten of deze geen verkeerde combinatie van geneesmiddelen slikt. Behalve je contact met mensen ben je ook verantwoordelijk voor de administratie en het aanvullen van de voorraad. Want een apotheek kan niet zonder de belangrijke medicijnen komen te zitten.

Apothekersassistente

De competenties voor een succesvolle carrière

Een goede apothekersassistente is flexibel en kan snel schakelen tussen de verschillende taken. Het is daarom belangrijk dat je klantgericht bent omdat je de hele dag door mensen ontvangt. Je kunt altijd het geduld opbrengen om hen vakkundig en geduldig te woord te staan. Daarbij weet je op een begrijpelijke manier jouw kennis over te brengen op de klanten.

Een onmisbare eigenschap is dat je altijd zeer nauwkeurig werkt. Je voert een scherpe controle uit op de recepten en of de combinatie van geneesmiddelen geen problemen oplevert. Zelfs wanneer je onder druk staat weet jij je hoofd erbij te houden. Want een foutje van jouw kant kan grote gevolgen hebben voor de patiënt.

De opleiding tot apothekersassistente

Wil je aan de slag gaan apothekersassistente dan heb je hier een gerichte opleiding voor nodig. De apothekersassistente opleiding is een MBO studie op niveau 4. Tijdens je opleiding leer je alle essentiële taken nauwkeurig uit te voeren en krijg je een goede kennis van de verschillende geneesmiddelen. Kom je net van de middelbare school dan is de Beroeps Opleidende Leerweg een goede mogelijkheid. Een groot deel van de tijd volg je op school theorie- en praktijklessen en daarna breng je de kennis in de praktijk bij een stage.

Ben je al wat ouder dan kies je misschien liever voor een andere opleidingsvorm. De apothekersassistente opleiding kun je ook via de Beroeps Begeleidende Leerweg volgen. Zo leer je het vak in de praktijk en krijg je hier direct een salaris voor. Studeer je graag in je eigen tijd? Dan behoort een thuisstudie bij de lOI, NHA of het NTI tot de mogelijkheden.

Het salaris van een apothekersassistente

Hoe leuk en veelzijdig het beroep ook is, je wilt er ook goed aan verdienen. Het salaris van een apothekersassistente is afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Maar als je net begint, kun je in een apotheek rekenen op een brutoloon van ongeveer 1600 euro op basis van een 36-urige werkweek. Uiteindelijk kan dit oplopen tot zo’n 2600 euro.

Leeftijd en praktijkervaring is niet de enige manier om het salaris te zien stijgen. Ook door nascholingscursussen te volgen zorg je ervoor dat je meer loon kunt krijgen. Want een groeiende kennis wordt beloond. Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen tot een nog betere assistente.

Wil jij een uitdagende carrière in de zorg?

Bij het beroep van apothekersassistente denken velen misschien aan een baan in de plaatselijke apotheek. Natuurlijk behoort dit tot de mogelijkheden maar je hebt zeker meer opties. Wil je graag deel uitmaken van een grotere instelling? Dan is een functie in de ziekenhuisapotheek wellicht wat voor jou. Maar ook kun je met een opleiding tot apothekersassistente kiezen voor een carrière in de farmaceutische industrie of zelfs bij een zorgverzekeraar.

*INFORMATIE

Opleiding Apothekersassistente

Maak vrijblijvend gebruik van de mogelijkheid om een studiegids, proefles of een persoonlijk studie advies aan te vragen. Via deze methode maak je een weloverwogen keuze voor een opleiding tot apothekersassistente die bij jouw situatie past.

Studieprogramma

Toelatingseisen

Stage mogelijkheden

Studieduur

Beroepsinformatie

Studiekosten

STUDIEGIDS AANVRAGENPROEFLES DOENSTUDIEADVIES AANVRAGEN